Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

torsdag 14 juni 2018

Vecka 23 och 24 i 1C


Hej hemma!

Här kommer det sista veckobrevet för det här läsåret, som också blir ett litet axplock av det vi gjort i skolan de två sista veckorna.

I svenskan har vi arbetat med den sista bokstaven – Qq. En bokstav som låter som k, men som finns på väldigt få ställen. Vi konstaterade att den var vanligast i efternamn. Tänk, nu har vi tagit oss igenom hela alfabetet!

I matten har vi fortsatt med att mäta och uppskatta längd. Eftersom vi har lite kvar i matteboken får den följa med till åk 2. Av den anledningen har eleverna inte fått ta med sig den hem.

Förra tisdagen var vi uppe vid Lillsjön och håvade grodyngel. Det var riktigt spännande, speciellt då vi upptäckte att de var i olika faser i livscykeln. Några var fortfarande yngel, medan några hade fått ben och blivit unggrodor, eller tonåringar, som eleverna själva uttryckte det! J

Igår var det gårdsfest på Stora Åbymoskolan hela förmiddagen. Åk 2-6 hade anordnat en massa roliga aktiviteter som vi fick pröva på. Och i slutet fick vi dessutom en glass för mödan, det smakade bra! På eftermiddagen städade vi och gjorde fint i klassrummet och tömde våra lådor på det sista. Nu ser vi fram emot flytten ner till den stora skolan till hösten.

I övrigt har fokus legat på att bli klara med allt skolarbete som blivit påbörjat men inte färdigt.

Slutligen vill jag passa på att tacka er för ett gott samarbete det här året. Det har varit helt fantastiskt att få lära känna era barn, se hur de har utvecklats och allt de lärt sig det första året i skolan. Jag kommer sakna dem mycket, min lilla ”klassrumsfamilj”! Och tack snälla för de fina sommarpresenterna! De kommer smaka gott!

Hoppas nu att ni får en riktigt lång och härlig sommar!

Kramar Johanna

Bildresultat för sommarbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar