Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

lördag 9 juni 2018

v. 22 och 23 i 1A

Hej på er!
Nu är det inte lång tid kvar av vår tid i åk 1 och vi håller för fullt på att knyta ihop säcken samtidigt som att vi försöker få till att barnen ska känna sig redo och trygga inför vår flytt ner till stora skolan och åk 2.


Vi har haft underbara och lärorika stunder utomhus då vi vid Prästens äng uppskattat och mätt längder med centimetrar och då också förstått hur man mäter med en linjal.


I måndags var vi ju på utflykt till Lillsjön och håvade och undersökte grodyngel. Det var underbart att få vara delaktig i era barns upptäcker och vi kunde tydligt se olika stadier i grodans livscykel. En del yngel hade inga ben, andra pyttesmå och några ganska stora ben. Utrop hördes som att "De har ju mun ju!", "Åh, det kittlas!", "Svansarna har ju fenor!"

I klassrummet har vi avslutat det stora arbetet med bokstäverna. Känns riktigt stort och då märks det på riktigt att man är klar med åk 1. Vi har lästränat. Vi har också övat en hel del på att befästa talen 0-10 med addition och subtraktion, repeterat gammalt och tränat logiskt tänkande.
Annars är det mycket att avsluta olika arbeten och få allt klart.

En stor sak för oss var ju också förra onsdagen då det var Hushoppardag och vi fick komma ner och prova att vara i vårt nya klassrum och se var vi ska ha vårt kapprum. Vi hade ju också rast nere på den stora skolgården och fick prova på alla sakerna där. Både spännande och kul!
I fredags kom 3:orna upp till oss och spelade kortspelet Finns i sjön med oss. Detta för att vi ska knyta lite fler kontakter med äldre elever och få lära sig lite namn. Det blev till en mycket uppskattad stund av era barn.  På måndag är 3:orna på utflykt, så då passar vi på att gå ner till vårt nya klassrum igen för att se oss omkring.

Nu tar vi helg och laddar batterierna för de sista dagarna på läsåret. Kom ihåg att titta igenom kvarglömdabacken med kläder, men även ert barns hylla och runtomkring. Det finns en hel del som det är svårt att hitta ägarna till.

Ha det riktigt bra och än en gång välkomna på skolavslutningen på torsdag!

Hälsningar personalen i 1A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar