Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 1 juni 2018

5c vecka 22

Hej! Veckan som gått var terminens sista "riktiga" vecka, eftersom vi nästa vecka är lediga på onsdagen. Eleverna slutar redan 13.00 på tisdagen som kompensation för den tid som behövdes då vi var i Kolmårdens djurpark. Fredag 8/6 kommer vi att gå till Åby bibliotek för att lämna/låna böcker. Hoppas att många läser en del även i sommar!
Vi har under denna vecka arbetat mycket med samhällskunskap, diskuterat mycket om olika ekonomiska termer som ränta, lön, bidrag, utgifter, amortering, moms mm. Vi har kopplat det till hur samhället fungerar, vem som egentligen betalar för allt som "bara finns" t ex sjukhus, bussar, poliser. Jättekul att se hur eleverna nu kan använda dessa termer och fått förståelse hur det fungerar. 
Ha en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar