Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 1 juni 2018

3B vecka 22

Hej!
Roligt att se att så många kom och tittade på de nationella proven i torsdags! Det var så härligt att se hur ni tog er tid att titta igenom proven tillsammans med era barn. Vilka spännande samtal det hördes i klassrummet! Ni som inte hade möjlighet att komma i torsdag kan kanske komma förbi vid något annat tillfälle. Hör av er bara!

I onsdags fick eleverna ”känna på” sina nya klasser som de kommer att gå i efter sommarlovet. Det var en del nervösa elever på morgonen, men när de kom tillbaka till klassrummet senare såg de mycket glada och nöjda ut. En brandövning har vi också hunnit med i veckan. I torsdags tjöt brandlarmet och eleverna var snabba på att lämna klassrummet och gå till vår samlingsplats, toppen!

I veckan som gått har vi avslutat vårt arbete om järnåldern med en liten frågesport. Även denna gång visade eleverna på goda kunskaper. Det är roligt att se hur de nu kan jämföra stenåldern, bronsåldern och järnåldern. I matematiken har vi repeterat en del om algebra och mönster. I svenskan har vi försökt att jobba klart med gamla uppgifter, men även skrivit och sammanfattat lite om de tre år som vi har haft tillsammans på lågstadiet.

Vi vill påminna om att vi senast på tisdag nästa vecka vill vi ha tillbaka lappen om utflykten till Lillsjön, så att vi kan se hur många elever som ska cykla respektive gå.

Vecka 23:
Tisdag          På eftermiddagen gör vi en liten utflykt, ta med vattenflaska.
Onsdag        Lovdag
Fredag         Vi plockar ihop våra saker i klassrummet. Ta med dig en
                     väska/påse för att ta hem dina saker i.

Sista veckan…(v 24)
Måndag:      Utflykt till Lillsjön. Se hemskickad inbjudan.
Onsdag        Gårdsfest kl 9-11. På eftermiddagen spelar vi spel
                     tillsammans med 3A. Ta med egna spel om du vill.
Torsdag       Skolavslutning i Åby Arena kl 8:45. Eleverna samlas på
                     skolgården kl 8:15 för gemensam promenad till arenan.
                     Skoldagen slutar ca 10.

Trevlig helg!

//Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar