Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 1 juni 2018

3A vecka 22

Hej!
Nu är vi inne i juni och sommarmånader, fast det känns som att vi haft sommar ett bra tag nu. Hushoppardagen i onsdags var lyckad då eleverna fick träffa sina nya klasskamrater och sina nya lärare i sina nya klassrum. Många glada miner på barn som nu ser fram emot hösten på ett nytt sätt!

I torsdags fick eleverna tillsammans med vårdnadshavare komma till skolan och titta på de nationella proven. Ni som inte hade möjlighet att komma förbi detta pass får gärna höra av er så kan vi hitta någon morgontid när ni kan smita in lite tidigare och titta på proven tillsammans med era barn.

I veckan har mycket annars handlat om att förbereda för slutet av lågstadiet. Vi gör klart arbeten som vi inte riktigt hunnit med tidigare, tittar på gamla texter och funderar över hur vi utvecklats, skriver egna kahoots, repeterar matematik i lärgrupper och mycket mer. På torsdagen ljöd även brandlarmet på skolan när vi övade på utrymning.

Eleverna har bestämt att vi ska ordna "Irländsk fotboll" på gårdsfesten och till detta har vissa elever fått ansvar för att ta med sig tillbehör. Det är bra om detta kommer till skolan nästa vecka så att vi hinner testa vår aktivitet innan vi ska hålla i den.

Nästa vecka vill vi också att eleverna har med sig två påsar hemifrån för att kunna packa ner sina saker. En påse för sådant som ska hem och en påse för sådant som ska flyttas till årskurs 4.

Vecka 23
Måndag:
Tisdag: Sista dagen att lämna in lappen om cykling till Lillsjön. Lämna vare sig du ska gå eller cykla.
Onsdag: Nationaldag (LEDIGT)
Torsdag:
Fredag: Vi tar hem våra saker från skolan.

Lite längre fram så påminner vi om följande datum.
11 juni: Lillsjön med alla treor.
13 juni: Gårdsfest
14 juni: Avslutning i Åby arena, samling 08.15 på skolgården.

Trevlig helg!
/alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar