Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 8 juni 2018

1B v.23

Hej!

Nu är det inte många skoldagar kvar och vi har jobbat hårt den här veckan för att vi ska bli färdiga med det vi påbörjat.

Vi har arbetat med bokstaven Qq. Nu är vi helt färdiga med hela alfabetet!

I matematiken har vi pratat om problemlösning. Vi kom tillsammans fram till att ett problem kan ha flera lösningar! I övrigt har vi repeterat sådant vi tidigare har lärt oss.

Temat bjöd oss på mycket fakta om fjärilar och om fjärilens livscykel. Tänk att fjärilar lägger ägg- det gör ju höns också!

Vi har tränat på alla sånger till vår avslutning nästa vecka. Det är mycket text att komma ihåg men nu börjar vi komma ihåg hela texterna och det låter himla fint!

Vi har även rensat våra lådor på sådant vi jobbat färdigt med. Så era barn kommer hem med ett fullt lass av saker de vill visa er.

På tisdag är det ingen idrott på grund av genrep inför sommaravslutningen. Så inga idrottskläder behövs.


På torsdag är det avslutning och barnen behöver komma till skolan vid 8:15, sedan tågar alla med sina klasser till Åby arena. Ni föräldrar är välkomna dit till klockan 8:45.


Ha en fin helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar