Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 18 maj 2018

Veckobrev vecka 21


Veckobrev vecka 21


I veckan har vi fortsatt vårt arbete med livet för 100 år sedan. Vi har varit på studiebesök på Kroktorpet och lekt gamla lekar. Vi har även klätt ut oss till dåtidens fröknar och så gott det går efterliknat en morgon på skolan för 100 år sedan. Nu lämnar vi temat med nyvunna kunskaper och både barn och personal tycker att temat har varit väldigt roligt och spännande! Fråga gärna där hemma om skolan förr.


Förutom det har vi i veckan träffat nya elever som börjar till hösten i förskoleklass och blivit tilldelade fadderbarn. Vi har också lekt och träffat våra faddrar i årskurs 1.
Under vecka 21 går vi till idrotten och skogen igen. Vi tränar bland annat på sånger som vi senare ska sjunga på sommarfesten, vi jobbar vidare med NTA och gör klart sånt som behöver göras innan terminens slut.


Vi vill påminna om samtyckesblanketten som hänger/ har hängt på elevernas hyllor. Blanketten behöver ha både vårdnadshavarnas underskrift snarast.


 
Måndag 21/5
Tisdag 22/5
Onsdag 23/5
Torsdag 24/5
Fredag 25/5
 
Storsjung
Kurator Åsa träffar Gula gruppen.
Ekorrarna går till idrotten.
 
Älgarna går till skogen.
Älgarna går till idrotten.
 
Ekorrarna går till skogen.
 
Marlin är ledig, vikarie Joakim.
Med vänliga sommarhälsningar
Förskoleklassens personal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar