Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 25 maj 2018

Vecka 21 i 1C


Hej!

Den här veckan har vi jobbat med den lite speciella bokstaven Zz i svenskan. Z som Zlatan… Vi har också gått igenom hur man skriver en saga, att den har en inledning, handling/problem och slutligen en lösning/avslutning. Eleverna har sedan fått skriva sagor i par.

I matten har vi jobbat med begreppen rimligt/orimligt och börjat med längd och med att uppskatta längd. Och att när man mäter med en linjal börjar man på 0 och inte på 1. Lite knepigt!

I engelskan har vi repeterat det vi arbetat med under året. Vi såg också en film om trollet Muzzy och tränade samtidigt på vanliga hälsningsord och fraser.

På musiklektionen tränade vi på sångerna som vi ska sjunga på skolavslutningen och nu sitter de riktigt bra!

I No:n har vi jobbat med årstiden sommar. Eleverna har fått egna fina naturböcker, som de har skrivit om sommaren i.

Veckans GOTD – Isbergskrock 1921, var inget mindre än det ”osänkbara” skeppet Titanic. Eleverna tyckte att det var väldigt spännande! Nästa vecka är det ”Hertiginnan av Västergötland”.

På bildlektionen visade eleverna på en otrolig kreativitet då de fick skapa ”bilder” av naturmaterial utomhus. Av pinnar, stenar, kottar, blommor och blad blev det bland annat fåglar, människor, hus och hjärtan.

Ha nu en trevlig helg!
/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar