Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 13 maj 2018

Vecka 19 i 1C


Hej!

Det blev en kortvecka även denna vecka i skolan. Hoppas ni har kunnat njuta av lite ledighet och det fantastiska vädret, som verkar stanna kvar även en bit in i nästa vecka.

I skolan jobbade vi med bokstaven Xx i svenskan. Eleverna skrev också fina vårdikter efter att ha varit utomhus och letat efter vårtecken. Ta gärna en titt på väggen utanför klassrummet, där de sitter uppe.

I matten har vi börjat med jämna och udda tal, men också gått igenom halvtimmar på klockan.

I engelskan avslutade vi vårt tema om kläder med att leka gissningsleken ”Who is it?” och sedan gjorde eleverna ett arbetsblad med klädesplagg och färger.

Veckans Grej of the day (Tårtdag) handlade om födelsedag och vi fick bland annat lära oss att 22 mars är den vanligaste födelsedagen i Sverige. Och tänka sig! Två föräldrar i klassen fyller år just det datumet. Nästa ledtråd är ”En ö med kycklingar, ägg, häxor och must”.

På musiklektionen började vi träna på de sånger som vi ska sjunga på skolavslutningen. Tänk, nu är det inte långt kvar till sommarlovet. Snart har era barn gått ett helt år i skolan!

/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar