Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

onsdag 9 maj 2018

Vecka 19 1B

Hej på er!

Nu är vecka 19 i skolan till ända och vi får några dagars ledighet. I skolan har det hänt mycket saker trots att vi haft en kortvecka. Det bästa av allt verkade barnen dock tycka det fina vädret vi bjöds på var!
Vi har under den här korta veckan jobbat med bokstaven Xx och skrivit vårdikter.

I matematiken har vi fortsatt att träna på jämna och udda tal men vi har även börjat arbeta med klockans halva timmar.

Engelskan har fortsatt bjuda på "clothes" och vi har tränat på alla klädernas namn genom att leka en lek "what is gone?" där ett klädesplagg försvann från tavlan och barnen skulle svara med "the dress/t-shirt/ sweater is gone". En riktigt rolig lek!

Grej of the day gav oss mycket fakta om födelsedagar och varför vi firar dem. Visste ni att den 22e mars är den vanligaste födelsedagen i Sverige? Till nästa vecka är ledtråden "En ö med kycklingar, ägg, häxor och must?"

På musiken började vi den här veckan med att träna på lite sånger till vår sommaravslutning. Tänk att sommarlovet snart är här!

Vi ses på måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar