Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 6 maj 2018

Vecka 18 i 1C

Hej hemma!

Hoppas ni haft en härlig helg!

Det blev en kortvecka i skolan den här veckan, men vi hann med ganska mycket ändå.

I svenskan jobbade vi med skillnaden mellan p och b, två bokstäver som man lätt kan förväxla när man läser och skriver. Vi gjorde också egna småböcker, som eleverna kanske hunnit er visa hemma?! ”Var är mitt b? sa en _jörn.” Osv. Eleverna var riktigt påhittiga och kom på alla möjliga ord med borttrollade begynnelsebokstäver.
I matten jobbade vi vidare med talen 11-19 och nu med mer fokus på addition och subtraktion inom området. Dagens tal, som också kommit att bli lite utav dagens höjdpunkt, har vi fortsatt med varje dag. Tänk, så mycket man kan göra med bara två tal! Eleverna överraskar med kreativa uträkningar och lösningar varje gång.

Engelskan bjöd på lite repetition av klädesplagg. Vi lekte bl.a. ”Who is it?” och eleverna fick gissa vem i klassen jag beskrev utifrån vad hen hade på sig. Det blev riktigt poppis, så det fortsatte vi med även senare i veckan.

I religionen pratade vi om vad det innebär att vara elak och snäll. Vi såg en film som hette "Elias och frågorna" som behandlade detta. Jag läste sedan om Noa och arken och eleverna fick rita en bild till berättelsen. 

/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar