Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 25 maj 2018

3B vecka 21

Hej!

Nu har ytterligare en härligt varm vecka passerat. I klassrummet växer våra solrosor med full kraft, vi har märkt att det händer mycket med dem från en dag till nästa. Läsårets sista idrottslektion hade eleverna i onsdags. Det blev en lektion full av aktivitet när idrottshallen fylldes med allehanda hinder som eleverna sedan klättrade över och kröp under.

I veckan har vi påbörjat den sista delen av vårt forntidstema. Nu ska vi fördjupa oss i järnåldern. Redan denna vecka har vi hunnit lära oss hur livet hemma på gården kunde se ut under järnåldern, men även en del om de resor som några människor begav sig av på i sina båtar. I svenskan har vi tränat oss på att skriva brev. Eleverna fick ett brev från Estrid som levde på järnåldern och fick sedan i uppgift att skriva ett svar och berätta om sig själva och hur livet ser ut i vår tid. Det blev många spännande förklaringar av för oss vardagliga saker och sysslor. Hur förklarar man till exempel för en människa på järnåldern vad en bil eller dator är? På våra lektioner i matematik har vi fortsatt att träna på multiplikation och även repeterat en del om talsorter, stora tal och att skriva räknehändelser.

På torsdag nästa vecka är ni välkomna till skolan mellan 13.30-16.00 för att tillsammans, elev och förälder, titta på de nationella proven. Vi har drop-in i klassrummet och ni är välkomna den tid som passar er bäst. Viktigt att veta är att vi packar ihop och låser in proven 16.00 så försök komma i tid så ni hinner titta igenom i lugn och ro innan vi behöver avsluta.

Vecka 22:
Måndag       Läxan redovisas. Kom ihåg att ta med dig den sak som du
                    ska prata om!
Onsdag        Hushoppardag kl 8:30-11:00. Eleverna träffar sina nya
                     klasskamrater och lärare och fotograferas i sina nya klasser.
Torsdag       ”Drop-in” kl 13:30-16:00 för de som vill titta på de nationella
                     proven.
Fredag         Sommarfest Lillsjöstugan kl 18-22

En liten blick framåt…
Vecka 23     Onsdag        Lovdag
                     Fredag         Ta med en väska/påse för att ta hem skolsaker i.

Vecka 24     Måndag       Utflykt till Lillsjön. Se hemskickad inbjudan.
                    Onsdag        Gårdsfest på förmiddagen.
                    Torsdag       Skolavslutning

Trevlig helg!

//Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar