Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 18 maj 2018

3B vecka 20

Hej!

Solen har fortsatt att skina över oss denna vecka och tur är väl det eftersom vi har varit ute så mycket. Vi har hunnit med att spela brännboll på Humpen och leka olika samarbetslekar på Mulleberget. Idag fredag fick vi även träffa treorna på Sandtorpet och leka lite tillsammans med dem. Eleverna har verkligen deltagit med glädje i dessa aktiviteter även om värmen ibland har varit väldigt påtaglig…

Denna vecka har vi avslutat vårt NO-tema om våren genom att lära oss mer om olika vårblommor och grönsaker. I tisdags fick alla elever själva prova på att så solrosfrön i krukor, så nu hoppas vi att det snart börjar gro i våra krukor!I svenskan har vi tränat oss på att skriva bokrecensioner, genom att återberätta innehåll och kunna berätta vad vi tycker om böcker som vi har läst. På våra lektioner i matematik har vi tränat oss på hur man skriver i ett räknehäfte, där siffrorna ska hamna i rutor och raka linjer ska dras med hjälp av en linjal. Vi har även tränat på uppställningar och problemlösning 

I onsdags fick eleverna med sig en blankett om samtycke till fotografering hem. Denna blankett måste lämnas tillbaka ifylld senast onsdag 30 maj för att eleverna ska få vara med på fotografiet som tas till den nya skolkatalogen den dagen.

Vecka 21:
Måndag       Läxan redovisas.
Tisdag          Nya läxor klistras in i läxboken.
Onsdag        Idrott inomhus. Alla samlas vid skolan kl 8.15.
Torsdag       Föräldramöte inför år 4 kl 17:30-19:00.

En liten blick framåt…
Vecka 22     Hushoppardag onsdag förmiddag (30/5). Eleverna träffar sina
                    nya klasskamrater och lärare och fotograferas i sina nya
                    klasser.

                    Torsdag 31/5 är de som vill välkomna på ”drop-in” i klassrummet kl 13:30-16:00 för att tillsammans med era barn titta på era barns nationella prov.

Vecka 23     Lovdag på onsdagen.

Trevlig helg!

//Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar