Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

onsdag 9 maj 2018

3B vecka 19

Hej!

Nu har ytterligare en kortvecka passerat. Under veckan har vi lärt oss mer om varför vi får vår i vårt land och hur vi kan märka det. Vi har även lärt oss mer om fåglar, myror och fjärilar. I matten har vi arbetat vidare med multiplikation och division. Vi har även tränat oss på att rita tredimensionella figurer. På våra lektioner i svenska har vi tränat oss på att återberätta en text med hjälp av en tankekarta och stödord.

I skolan och på fritidshemmet har vi städat och hittat ännu fler kvarglömda kläder. Dessa kläder ligger nu utanför vårt klassrum. Kom gärna förbi och kolla om något tillhör er, för där finns massor av fina kläder!

Nästa vecka är det dags att komma tillbaka till det ”vanliga” igen, med fem arbetsdagar. Men dagarna kommer inte riktigt att se ut som vanligt, här kommer därför en liten översikt:

Vecka 20:

Måndag       Ny läxa delas ut. Läxan är till måndag 21 maj.

Onsdag       Idrott utomhus kl 9.15-11.30, alla treor tillsammans. Ta med dig kläder efter väder och gärna en vattenflaska.

                    Fritidshemmet har stängt hela dagen. Skolan öppen 08:15 - 13:30.

Torsdag       Vi går till Mulleberget och stannar där hela förmiddagen. Vi har planerat upp olika aktiviteter som vi gör alla treor tillsammans. Ta gärna med dig en vattenflaska.

Fredag         På morgonen går alla treor på Åbymo till Sandtorpsskolan och leker lekar tillsammans med deras treor.

En liten blick framåt…

Vecka 21     Föräldramöte inför år 4 torsdag 24/5 kl 17:30-19:00.

Vecka 22     Hushoppardag onsdag förmiddag (30/5). Eleverna träffar sina nya klasskamrater och lärare och fotograferas i sina nya klasser.

                     Torsdag 31/5 är de som vill välkomna på ”drop-in” i klassrummet kl 13:30-16:00 för att tillsammans med era barn titta på era barns nationella prov.

Hoppas att den härliga solen fortsätter att skina på oss!

//Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar