Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 4 maj 2018

3B vecka 18

Hej!

Nu är denna kortvecka slut. I veckan avslutade vi vårt tema om bronsåldern genom att eleverna fick delta i en frågesport om bronsåldern. De klarade av att svara på frågorna galant! Det är roligt att se vilket intresse det finns i klassen för historia. I matematiken har vi arbetat med talmönster och även fortsatt vår multiplikationsträning. Idag fredag hade vi vårt sista ”nationella prov” som innebar provsmakning av rulltårtsbakelse, ett smakrikt och uppskattat prov. Med detta firade vi att de nationella proven nu är avklarade.
 

Nästa vecka kommer jag Ulrika att arbeta med den gemensamma sambedömningen av de nationella proven under måndagen och tisdagen, Omar och Annica tar då hand om klassen.

Vecka 19:
Onsdag        Läxorna redovisas. Idrott.
Torsdag       Eleverna är lediga från skolan.
Fredag         Eleverna är lediga från skolan.

En liten blick framåt…
Vecka 20     Fritidshemmet har stängt hela onsdagen (16/5), men
                    skola som vanligt kl 8:15 - 13:30.

Vecka 21     Föräldramöte inför år 4 torsdag 24/5 kl 17:30-19:00.

Vecka 22     Hushoppardag onsdag förmiddag (30/5). Eleverna träffar sina
                     nya klasskamrater och lärare och fotograferas i sina
                     nya klasser.

                     Torsdag 31/5 är de som vill välkomna på ”drop-in” i klassrummet kl 13:30-16:00 för att titta på elevernas nationella prov.

 Trevlig helg!

//Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar