Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 25 maj 2018

3A vecka 21

Hej hej!
Då var även vecka 21 förbi och om vi tittar framåt så ser vi nu i kalendern att det bara är 2 och en halv vecka kvar i skolan innan vi tar sommarlov! Tiden går för snabbt!

I veckan har vi arbetat med strategier för huvudräkning med multiplikation i matematiken och i svenskan har vi arbetat med att skriva texter och att kompisbedöma. 

Vi var i onsdags på klassresa till Fenomenmagasinet i Linköping. Vi hade superkul hela dagen, vi fick lösa brott i "CSI" och även utforska mycket på egen hand. Till och från Linköping åkte vi med tåg, något som var nytt och spännande för flera elever. Ett stort tack till alla föräldrar som engagerade sig och gjorde resan så bra för eleverna.

Nästa vecka är det dags för hushoppardagen på onsdag. Då får eleverna träffa sina nya klasskamrater och sina nya lärare de ska ha i årskurs 4. Klasslistor kommer ut i början av nästa vecka. Denna dag kommer även eleverna att fotograferas i sina nya klasser och inför det ska alla ha fyllt i och lämnat in den nya lappen om samtycke. Det är viktigt att alla vårdnadshavare skriver under lappen, det räcker inte med att den ena gjort det.

På torsdag 31/5 är ni välkomna till skolan mellan 13.30-16.00 för att tillsammans, elev och förälder, titta på de nationella proven. Vi har drop-in i klassrummet och ni är välkomna den tid som passar er bäst. Viktigt att veta är att vi packar ihop och låser in proven 16.00 så försök komma i tid så ni hinner titta igenom i lugn och ro innan vi behöver avsluta.

Vecka 22:
Måndag: Lämna in läxan (ta med "din viktiga sak")
Tisdag:
Onsdag: Hushoppardag + fotografering. Ingen idrott.
Torsdag: Drop-in NP 13.30-16.00
Fredag:

Tittar vi lite längre fram så går vi alla treor traditionsenligt till Lillsjön tillsammans den 11 juni. Eleverna har fått med sig lappar hem idag om detta. De kan välja att antingen gå eller cykla till Lillsjön, vill de cykla (tillsammans med barn oc vuxna från skolan) så behöver ni som föräldrar godkänna det på den lapp som eleverna fått med sig hem. Den ska lämnas in senast 5 juni så att vi kan planera dagen på bästa sätt.

Önskar er alla en trevlig helg!
//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar