Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 18 maj 2018

3A vecka 20


Hej!
I veckan har vi arbetat på i skolan. Måndag och tisdag var Margit i klassen då Tobias var och rättade nationella prov. Det arbetades med repetition i både svenska och matematik. Dessutom tog vi en titt på våren i ett gästspelande temaarbete. Vi har också fortsatt att läsa om Folkes äventyr, nu befinner han sig i järnåldern.

I övrigt har vi haft en aktiv vecka då vi i onsdags övade musik tillsammans alla treor för att sedan spela storbrännboll. Torsdagen spenderades på Mulleberget och idag fredag har vi besökt Sandtorpet för att leka lekar och bekanta oss med våra nya kompisar inför årskurs 4.

Nästa vecka åker vi på klassresa på onsdagen, vi träffas vanlig tid på skolan och åker sedan buss och tåg till Fenomenmagasinet i Linköping. Vi tar med mat från skolan.

Alla elever har fått med sig hem texter till två sånger vi ska sjunga på avslutningen. De får gärna träna på dessa hemma om det hinns med!

Påminner också om att lämna in den nya lappen om godkännande att vara med på bild. Lämna denna senast fredag 25:e maj. Får vi inte in lappen så får eleverna inte vara med då vi tar skolfoto på hushoppardagen den 30 maj.

Vecka 21:
Måndag: Lämna in läxan
Tisdag: Ny läxa i läxboken
Onsdag: Klassresa
Torsdag:
Fredag:

Önskar er alla en trevlig helg!
//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar