Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

lördag 5 maj 2018

3A vecka 18


Hej!

Nu går det undan, att den här och nästa vecka bara är 3 skoldagar långa gör att tiden rusar lite extra.

I veckan har vi genomfört de sista nationella proven och även hunnit med en nationell provsmakning på fredagen för att fira att vi är klara! Vi har också arbetat med både –j och –sj ljuden i svenskan och i matematiken har vi arbetat med att skriva räknehändelser och med bråk. Vi har också hunnit med att arbeta med tema bronsåldern och vi följer Folkes sista tid i bronsåldern i början av nästa vecka innan vi fortsätter in i järnåldern.

Nästa vecka redovisar eleverna sin läxa på onsdagen och inte på måndag som vanligt.Om vi kikar lite längre fram i kalendern så finns det en del datum att hålla koll på!
Onsdag den 16/5 är det skola som vanligt men fritidshemmet är stängt hela dagen.¨
Onsdag 23/5 åker vi på klassresa till fenomenmagasinet. Vi startar som vanligt 0815 på skolan men är tillbaka på skolan först 15.00.
Torsdag den 24/5 klockan 17.30-19.00 är ni välkomna på föräldramöte inför årskurs 4.
Onsdag 30/5 träffar eleverna sina nya klasser och nya lärare på hushoppardagen. De fotograferas också denna dag.
Torsdag 31/5 är ni alla välkomna tillsammans med era barn på DROP-IN i klassrummet mellan 13.30-16.00. Ni får då titta på elevernas nationella prov tillsammans.

Vecka 19:
Onsdag        Idrott. Redovisa läxan.
Torsdag       LOV
Fredag         Skolan stängd, fritidshem öppet för de som anmält behov.

Önskar er en härlig helg!
//alla vi i och runt 3A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar