Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

måndag 21 maj 2018

1B vecka 20

Hejsan!

Nu har vi varit tillbaka i skolan för en helvecka. Vi har arbetat med bokstaven Cc och lärt oss hur vi an använda den för att skapa olika ljud när vi skriver och läser. Vi har också skrivit korta berättelser på I-pads.

I matematiken har vi fortsatt arbetet med udda och jämna tal. Vi har också fortsatt med klockans hela och halva timmar. Vi byggde våra egna klockor med hjälp av papperstallrikar.

På engelskan har vi nu jobbat färdigt med "clothes". Vi lekte en lek där ett barn fick vara gömd under en filt och de andra barnen skulle beskriva vilka kläder barnet under filten hade på sig. En riktigt rolig lek!

Vi har nu också påbörjat vårt nya tema som handlar om året runt i naturen. Vi har pratat om årstider och vad som händer i naturen vid alla årstider och ritat bilder till dessa. Vi har också pratat om vilka månader som finns i varje årstid.

I onsdags hade vi musik med Charlotta som vi ska träna med inför vår sommaravslutning. Vi sjunger riktigt bra tillsammans alla ettor och det kommer bli en jättefin avslutning!

Under fredagen har vi haft roligt tillsammans med förskoleklass. Vi gick tillsammans till humpen för att leka lekar och ha roligt med dem.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar