Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 25 maj 2018

1B v.21

Hej på er!

Veckan har gått i rasande fart! Vi har hunnit med att arbeta med bokstaven Zz. En svår bokstav att hitta ord på men vi lyckades hitta några bland annat Zebra, Zlatan och Zoo. Vi har fortsatt träna på att skriva berättelser och vi delade tillsammans upp sagan om de tre bockarna bruse i "början" händelse" och "slut". Efter det tränade vi på att bli författare själva och vi gjorde många berättelser som vi skrev på I-pads.

Matematiken har gett oss kunskap om hur vi mäter saker. Vi har tränat på att uppskatta längd och hur många gem som går på en annan sak, exempelvis penna. Efter det tränade vi på att mäta med en linjal. Det var lite pilligt, men mycket roligt!

På engelskan tränade vi på olika begrepp som vi lärt oss under läsåret. Kommer vi ihåg hur vi presenterade oss? Vad hette alla färger nu igen och vilken var "my favorite fruit"?

Grej of the day gav oss många fakta om skeppet Titanic. Det var en mycket intressant GOTD som väckte många tankar och funderingar.

Vi har fortsatt med vårt tema om årstider och börjat fundera på vad som händer i naturen på sommaren. Vi kommer fortsätta lära oss mer om den här årstiden och nästa fredag 1/6 beger vi oss iväg till Lillsjön för att studera grodyngel. Den dagen avgår bussen kl 8:15 från Åby centrum, därför bör vi samlas upp på skolan klockan 8:05 för att hinna med bussen. Vi är tillbaka på skolan före lunch och skoldagen avslutas som vanligt 13:30.


Ha en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar