Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 25 maj 2018

1A vecka 21

Nu är även denna veckan slut och mycket har vi gjort. I svenskan har vi arbetat med bokstaven Z, men också tränat mycket på hur en berättelse är uppbyggd med inledning, ett problem, lösning och avslut. Idag har vi ägnat en stor del av dagen till att skriva egna berättelser som följer just denna mall. Man fick välja på att skriva på Ipaid eller med pennan och resultatet blev till underbara berättelser om alla möjliga olika saker. Vilken kreativitet!


I matten har vi fortsatt träna på talen 0-10, liksom ni gör hemma, men vi har också lagt mycket fokus på att mäta och uppskatta längder. Här har vi t ex lärt oss om olika längdenheter och fått träna oss på att veta ungefär hur lång en centimeter är, hur hur man mäter med en linjal och hur man matte förr med olika måttenheter såsom tum, fot, aln och famn.
I NO:n har vi fokuserat på årstiden sommar och fått en mycket fin Naturbok som ska följa med oss under ett helt år framöver. På engelskan har vi fortsatt repetera det vi lärt oss under året och börjat träna oss på att presentera oss själva och på musiken tränar vi för fullt på sångerna till avslutningen.
På uteskolan hade vi denna veckan bild och vi fick prova på att skapa med hjälp av löv, sten och papper. Det blev till riktigt fina mönster. Coolt!

Nu önskar vi i 1A er en riktigt skön helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar