Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 18 maj 2018

1A vecka 20

Då vi den här gången sammanfattade vår vecka var det särskilt det här vi kom ihåg:
I svenskan har i arbetat med bokstaven Cc, men också haft en uteskola som denna gång var i svenska. Vi började att fundera över vad som menas med en dikt och fick hämta inspiration till att senare tillbaka i klassrummet få skriva vårdikter som vi efter det även illustrerade. Nu hänger dessa fint i vårt klassrum. Ta er gärna en titt och läs de fina vårdikterna.

Vi har gjort en paus i våra läsläxor och fått en matteläxa istället. Nu tränas det för fullt för att lära sig talen 0-10 utantill med både addition och subtraktion. Läspaus gör vi dock inte i klassrummet utan här läser vi så ofta vi bara hinner.

Vi har också inlett ett nytt tema. Det handlar om årstiderna och vad som händer i naturen under ett år. Detta tema kommer nu att följa oss under just ett år så att vi ska kunna studera årstiderna på riktigt.
På engelskan har vi börjat repetera det vi lärt oss under året och när vi sammanfattade upptäckte vi att det ju faktiskt var en hel del. Veckans Grey of the day handlade om födelsedagar och vi fick t ex lära oss att förr i tiden firade man namnsdagar mer än födelsedagar.
På bilden fick vi skapa landskap med hjälp av bara svart och vitt papper. En spännande, men kul utmaning.


Idag avslutade vi sedan vår vecka med att vara på Humpen och leka lekar med våra fadderbarn i förskoleklass. En rolig avslutning på en bra vecka!Trevlig helg önskar vi i 1A!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar