Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

onsdag 9 maj 2018

1A vecka 19

Då har det snart blivit dags för oss att ta helg igen, men först en sammanfattning av vår vecka. Vilket väder vi har haft! Underbart! Veckan inleddes med en förmiddag i skogen i det härliga solskenet. Här jobbade vi med att träna addition och subtraktion mellan 11 och 19 och det gällde att hitta de kompisar som hade samma summa eller differens som sig själv. På detta sätt delade vi in oss i grupper inför nästa övning. Här är det lag 16 som visar upp sina tal:
Vi tränade oss också på udda och jämna tal och uppdraget var att tydligt visa vilka tal som är udda respektive jämna. Så här kunde det t ex se utDetta har vi sedan fortsatt träna på även i klassrummet, men på annat sätt, men vi har också tränat en hel del på klockan och då främst halva timmar.
I svenskan har vi arbetat med bokstaven Xx, men också hunnit med ett besök på biblioteket. Det var en riktigt stolt fröken som kunde gå runt på biblioteket och bara mysa av att se era barn vara så entusiastiska och duktiga.


På engelskan har vi avslutat vårt arbete om kläder. Detta bl a genom att återigen leka leken "Under the blanket" som blivit så populär, men också genom att få visa vad vi kunde genom ett arbetsblad.

Nu tar vi som sagt helg och laddar för nästa vecka. På onsdag förmiddag kommer vi att få besök av en tjej som heter Lana. Hon kommer sedan att börja i vår klass i slutet av maj. Kul!
Ha det riktigt bra.

Hälsningar vi i 1A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar