Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 4 maj 2018

1A vecka 18

Hej på er!
Det var en kort arbetsvecka, men vi har konstaterat att vi ändå hunnit lära oss en hel del.
Vi har inte arbetat med någon speciell bokstav, men tränat oss på att inte förväxla ljuden b och p, t ex heter det egentligen polis eller bolis? Klurigt i en del ord, men självklart i andra. I svenskan har vi också läst en liten bok som heter "Var är mina ben" där man trollar bort begynnelsebokstäver i olika ord och gömmer dem i en bild. Efter det skrev vi egna sådana böcker, vilket ledde till stor
entusiasm och en hel del fniss. Dagen idag sedan avslutades sedan med sagostund. Härligt!
På engelskan har vi fortsatt träna på olika klädesplagg och då bl a lekt en lek som heter "Under the blanket". Här gömdes en person, som vi sedan skulle komma på vem och beskriva vad den hade på sig.På matten har vi fortsatt vårt arbete med talen 11-19 och bl a befäst våra kunskaper m h a något som kallas tankekartor. Här visar man sina kunskaper m h a olika uttrycksformer såsom genom text, bild och ett tal. Alla delar ska visa samma sak, men på olika sätt.

På temat har vi fortsatt vårt arbete i religion om bibliska berättelser och denna gång kopplat Noaks ark till mycket intressanta diskussioner om hur man är när man är dum, varför man är det egentligen, hur kan man göra istället när man t ex blir arg eller känner sig utanför. Vi har också börjat tänka lite extra på olika snälla saker vi ser sker under en dag och skriver upp detta på olika strålar på en sol. Denna spaning fortsätter vi med även framöver.

Nu har det blivit dags för oss att ta helg och vi önskar er alla en skön sådan.

Hälsningar vi i 1A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar