Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 27 april 2018

Vecka 17 i 1C


Hej!

Här kommer en liten sammanfattning av vad vi gjort i veckan i skolan.

I svenskan har jobbat med bokstaven Pp. Vi har också tränat på ordbilderna min, din och sin och att skriva en återberättande text med hjälp av orden Först, Sedan, Efter det och Till sist.

I matten har vi börjat med talen elva till nitton och fortsatt med ental och tiotal. Vi har också fortsatt med tabellträning och nu börjar vi bli riktigt snabba upp till tio!

I engelskan fortsatte vi med Clothes och hängde upp klädesplagg på en klädlina, samtidigt som vi sa orden på engelska.

I SO:n har vi börjat med ett religionstema om några vanliga bibliska berättelser. Första lektionen samtalade vi om vad religion är, att det handlar om att tro på något och att det finns flera religioner i världen. Ingen religion är rätt eller fel, utan man får tro på det man vill. Vi såg också en film om skapelseberättelsen, läste en berättelse och ritade sedan de bilder vi fick i huvudet.

I torsdags åkte vi på utflykt till Norrköping. Vi såg en konsert i Louis de Geer-hallen om björnen Nasse som hittar något som han aldrig sett förut – en stol. En knasig och rolig föreställning! Sedan promenerade vi upp till Folkparken, där vi åt hamburgarlunch och lekte, innan vi begav oss hem igen. Vädret var med oss och vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans.

Vi avslutade veckan med Miljödag på skolan. Tillsammans plockade vi skräp och städade skolgården och klassrummet/kapprummet och gjorde snyggt.

Nästa vecka fortsätter vi med GOTD igen. Ledtråden är ”Kattdjur med tofsar”.

Trevlig helg och Valborg!
/Johanna och Arthur


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar