Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

lördag 21 april 2018

Vecka 16 i 1C


Hej på er!
Vilken underbar förmiddag vi hade ute tillsammans igår, när vi hade vår temaavslutning i teknik. Eleverna fick först se en föreställning i världsklass med en fladdermus, drake och ballerina i huvudrollerna, som visade olika cirkuskonster med balans, tyngdpunkt och hävstångsprincipen. Sedan fick de gå en tipspromenad och svara på frågor om temat.
I veckan har det varit mycket fokus på just balans och tyngdpunkt på lektionerna. Igår hade vi i åk 1 gemensamma aktiviteter med förskoleklass och testade på olika balansövningar på gården och sedan pysslade vi snygga balansfåglar i klassrummen.
I svenskan har vi jobbat med bokstaven Dd och fortsatt vårt meningsskrivande. 

I matten har vi jobbat vidare med att automatisera lilla additions- och subtraktionstabellen.

I engelskan har vi nu börjat med ett nytt arbetsområde – Clothes. Vi såg en film som handlade om detta och gick sedan igenom några vanliga klädesplagg.

Nästa torsdag, den 26/4, beger vi oss på konsert till Louis de Geer-hallen. Vi kommer vara borta hela dagen och eleverna kommer få med sig lunch från skolan. OBS! De behöver ta med sig en namnad matlåda och bestick till skolan SENAST onsdag 25/4. Mer information står i månadsbrevet.

Soliga hälsningar från Arthur och Johanna (som för övrigt lärt sig flossa i helgen:))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar