Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 13 april 2018

Vecka 15 i 1C


Hej på er!

Den här veckan har mycket fokus legat på vårt tekniktema ”Hävstång, tyngdpunkt och balans”, som pågår nu i två veckor. I måndags bjöd personalen i förskoleklass oss på en föreställning i Samlingssalen om just detta och sedan gick vi tillbaka till klassrummet, där vi pratade om dessa begrepp och såg en film om en kvinna med en otrolig balans- och koncentrationsförmåga (The incredible power of concentration). Eleverna blev alldeles hänförda! Sedan har vi jobbat en hel del praktiskt och bland annat undersökt hur hävstångsprincipen fungerar samt gjort en saxgubbe tillsammans med de andra ettorna. Eleverna har också haft med sig verktyg/föremål hemifrån som de har visat upp och vi har pratat om på vilka sätt de fungerar som hävstänger.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Yy och fortsätt träna på att skriva meningar. Matten har bjudit på mycket träning av addition och subtraktion upp till 10. Vi har bland annat börjat med tabellträning varje dag, för att bli snabbare på att räkna och automatisera + och -.

I engelska har vi nu jobbat klart med The body. Vi avslutade med att leka leken ”Johanna says” (Simon says) och göra ett arbetsblad med kroppsdelar. Nästa vecka börjar vi med Clothes.

Då vi inte blev helt klara med vårt So-tema om samhällsfunktioner innan lovet, avslutade vi det denna vecka istället. Eleverna fick jobba i par och skriva en liten bok om en samhällsfunktion i närområdet. Sedan fick de redovisa för varandra.

Hoppas ni får en fin helg!
/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar