Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

måndag 2 april 2018

Vecka 13 i 1C


Hej hemma!

Vecka 13 har vi jobbat med den jättefina bokstaven Jj, den som ser ut lite som en fiskekrok. Vi har också tränat på att skriva meningar och ord med ändelser.

I matten har vi gått igenom hur addition och subtraktion hör ihop, t.ex. 7=3+4 och 7-3=4. Vi har också jobbat vidare med tiotal, tiogrupper och ordningstal. I torsdags gick eleverna på tipspromenad i påskens tecken och tränade samtidigt på ordningstal.
Vi har börjat med någonting som vi kallar Dagens tal, som blivit riktigt uppskattat av eleverna! Varje morgon när vi går igenom almanackan och dagens namnsdag kollar vi hur många som känner någon med det namnet. Sedan kan det bli så här:
Tänk, vad mycket man kan göra av två tal!

I engelska har vi fortsatt med The Body. Vi såg en film om kroppsdelar och gjorde sedan en vikgubbe med head, stomach, arms and hands, legs and knees och feet. Det blev riktigt knasiga gubbar!

I So har eleverna fått skriva om sitt drömyrke. Vi har också sett en film om och pratat om varför vi firar påsk och påskpysslat tillsammans.

Vi ses igen måndagen den 9 april. Då kickar vi igång vårt tekniktema ”Balans, tyngdpunkt och hävstångsprincipen”.

Soliga hälsningar från Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar