Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 13 april 2018

V. 15 5C

Hej! Vi har satt full fart med nästa område i SO, vi arbetar nu med judendom, kristendom och islam. Spännande! Som vanligt berättar vi för varandra, ser på filmer, läser texter och diskuterar. Vi har sett på serien GOAL! på engelskan, för att lära in språket genom ytterligare ett medium. Serien handlar om fotboll, mode, kärlek och mycket mer och eleverna gillar den.
Ni får mer information längre fram, men här kommer några datum för almanackan: 2/5 studiebesök på Slottshagens reningverk, 9/5 heldag på Kolmårdens djurpark, 14/5 språkdag på Hultdalsskolan (prova på språk inför år 6), 17/5 friluftsdag, 23/5 Kvillingespelen. 24/5 heldag vid Mela som klassföräldrarna arrangerar.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar