Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 27 april 2018

5A Vecka 17


Den här veckan har vi varit på reningsverket och lärt oss mycket. Vi lärde oss att det gick åt väldigt mycket vatten till att tillverka saker. Vi lärde oss också att man inte kan simma i poolen där den biologiska reningen är. I torsdags så hade vi "Förstå och använda tal". Idag var det städdag, alla i klassen hade olika städområden som vi städade på och fixade fint. På idrotten hade vi en lek som man skulle ha en ögonbindel och ha en boll som det plingade i när den rullades. Det var ganska så svårt.
Mvh
Filippa och EdinVecka 18
må 30/4: LOV
ti 1/5: LOV
on 2/5: engelska ord och text
to 3/5: idrott
fr 4/5: idrott

Vecka 19
må 7/5:
ti 8/5: Förbereda hemma för att skriva en text i skolan + skriftlig inlämningsuppgift
on 9/5: Kolmården
to 10/5: LOV
fr 11/5: LOV


Hej!
Idag är det Robins och Kevins sista dag hos oss. De har flyttat och ska börja på Råsslaskolan nästa vecka. Vi önskar dem stort lycka till på nya skolan!
Trevlig Valborgsmässoafton och 1:a maj
Anna-Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar