Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 27 april 2018

3B vecka 17

Hej!

Nu har ytterligare en vecka susat förbi och april går mot sitt slut. Idag fredag har vi vårstädat skolgården samt vårt kapprum och klassrum. Vi plockade även ut alla kläder från torkrummet och la dem på soffan utanför vårt klassrum, så ta gärna en titt där för att se om något tillhör er.

I veckan har eleverna klarat av det sista nationella provet i svenska, som handlade om att skriva en faktatext. Under nästa vecka kommer vi att göra det sista nationella provet i matematik. Därefter är det bara de elever som har varit sjuka som har något eller några prov kvar att göra. Eleverna har varit mycket duktiga under dessa provtillfällen, de har kämpat bra och verkligen gjort sitt bästa även om en del uppgifter har känts utmanande. Bra jobbat!

Under övrig skoltid har vi i matematiken arbetet vidare med multiplikation och division. Kanske är det några som har fått höra en del multiplikationssånger hemma? Vi har även läst det sista kapitlet i vår läsebok Nyckeln till skatten och arbetat med olika uppgifter till den texten. Det har varit uppgifter där eleverna har fått träna sig på att göra egna reflektioner utifrån texten. På våra lektioner i SO har vi återupptagit vårt arbete om bronsåldern och bland annat lärt oss mer om hällristningar.

Vecka 18:
Måndag       Eleverna är lediga från skolan.
Tisdag          Eleverna är lediga från skolan.
Onsdag        Redovisning av läxorna. Idrott.
Torsdag       Nya läxor delas ut. En faktatext som ska lästränas och
                    lite uppgifter till den, dessutom en matematikläxa.
                    Läxorna är till onsdag 9 maj.

En liten blick framåt…
Vecka 19     Eleverna är lediga från skolan torsdag och fredag.

Hoppas alla får en trevlig helg och valborg! Vi ses igen på onsdag!

//Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar