Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 20 april 2018

3B vecka 16

Hej!

Nu har våren kommit igång ordentligt, det var riktig sommarvärme som vi fick i slutet av veckan, härligt! Värmen innebär att det åter är dags att se över vilka extrakläder som finns på skolan, vad som behöver tas hem och vad som behöver tas hit. Ta gärna en extra titt i torkrummet, där såväl tjocka vantar, mössor som termobyxor hänger kvar.

När det gäller vårt skolarbete har vi arbetat vidare med vårt tekniktema. Vi har lärt oss mer om skruven och kilen och funderat på var vi kan hitta dessa och hur de då används på olika sätt. Att få testa Arkimedes skruv var en spännande upplevelse för många! Idag fredag avslutade vi tekniktemat genom att se en cirkusföreställning och gå en tipspromenad tillsammans med eleverna i förskoleklass. I matematiken har vi arbetat med multiplikation, division och problemlösning. På våra lektioner i svenska har vi arbetat med läsförståelse utifrån veckans läsläxa. Vi har även tränat oss på att skriva faktatexter med hjälp av stödord. Utöver allt detta har vi även hunnit med att göra ett nationellt prov i svenska som handlade om att läsa en faktatext och svara på frågor om innehållet samt ett nationellt prov i matematik.

I torsdags mejlade vi ut information från vår rektor Frida med en inbjudan till föräldramöte inför år 4. Mötet är torsdagen den 24 maj kl 17:30-19:00, så kom ihåg att boka in den kvällen i era kalendrar. Har du inte fått mejlet – hör av dig!

På fredag nästa vecka kommer hela skolan att vårstäda. Vi kommer att städa vårt klassrum, hyllorna i kapprummet och torkrummet. Vi kommer även att städa på skolgården genom att till exempel plocka skräp samt städa i rastboden. Det finns plasthandskar att låna till skräpplockningen, men om någon vill ha med sig egna handskar så går det förstås bra.

Vecka 17:
Måndag       Redovisning av läsläxan och teknikläxan. Ny läsläxa delas ut,
                    denna gång är det kapitel 24 som ska lästränas till onsdag
                    2 maj.
Tisdag          Nya läxor klistras in i läxboken och tas hem.
Onsdag        Idrott
Fredag         Ta med handskar till städningen av skolgården om du vill.

En liten blick framåt…
Vecka 18     Eleverna är lediga från skolan måndag och tisdag.
Vecka 19     Eleverna är lediga från skolan torsdag och fredag.

Hoppas nu att den härliga solen fortsätter att skina på er i helgen!

//Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar