Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 13 april 2018

3B vecka 15

Hej!

Nu är vi igång igen efter påsklovet och vilken härlig vecka vi har haft. Äntligen börjar vårsolen komma fram! I tisdags var vi och besökte våra naturrutor igen och såg att det hade hänt lite sen sist. Då var det massor av snö och ganska blött. Nu var det sol, vissna löv men även några gröna grässtrån som tittade fram. Härligt!

I klassrummet har tekniktemat dragit igång. Vi har undersökt olika ”maskiner”, till exempel hjulet och det lutande planet. Vi har även testat hur friktionen påverkar hur snabbt olika saker glider. På våra lektioner i svenska har vi arbetat med läsförståelse, men även skrivit några instruktioner till en skattjakt i klassrumet. I matematiken har det i veckan främst handlat om multiplikation och att skapa en förståelse för detta räknesätt. Utöver detta har vi även hunnit med ett nationellt prov i svenska där eleverna fick skriva en berättande text.

Nästa vecka fortsätter tekniktemat och på tisdag kommer eleverna att få hem en läxa i teknik istället för läxa i matematik. Hoppas ni kan hjälpa era barn med denna läxa som kräver lite letande och funderande därhemma!

Vecka 16:
Måndag       Ny läsläxa delas ut. Lästräning av kapitel 23.
Tisdag          Läxa i svenska och teknik klistras in i läxboken och tas hem.
Onsdag        Idrott

Trevlig helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar