Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

lördag 28 april 2018

3A vecka 17


Hej!
Då har även årets sjuttonde vecka passerat och vi närmar oss slutspurten på lågstadiet. I fredags hade vi städdag på skolan och vi städade både på skolgården och inomhus.

Vår student Lisa gjorde sin sista dag hos oss i torsdags och vi tackar henne för den här tiden! Hon kommer dock tillbaka nästa fredag för att genomföra en undersökning med de elever som lämnat i papper om att de vill/får vara med,

Vi har i veckan börjat arbeta med J ljudet i svenskan samt att reflektera över texters innehåll. I matematiken har vi arbetat med problemlösning och tal i bråkform. Vi har dessutom hunnit med att genomföra det sista nationella provet i svenska och även prov i matematik. Under veckan som kommer gör vi också sista provet i matte. I temat har vi fortsatt arbeta med bronsåldern och läst vidare om Folkes tidsresor.

Vecka 18:
Måndag       Klämdag, ledigt från skolan
Tisdag         Första maj, LEDIG
Onsdag        Lämna in läxan samt idrott
Torsdag       Ny läxa delas ut.
                 
Trevlig valborg!
//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar