Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 15 april 2018

3A vecka 15

Hej, ett lite senare veckobrev än vanligt. Veckan var toppenbra och vilket härligt väder vi hade. Det kändes som att vi gick från vinter till sommar över en natt men nu verkar våren ha landat.

I veckan har dragit igång med tekniktema som fortsätter även under vecka 16. Vi har tittat på "de mäktiga fem" och arbetat med dessa enkla maskiner i klassrummet. Vi har också haft ett arbetspass tillsammans med årskurs 2 där eleverna arbetade med antingen hävstången eller jämvikt. Det de inte fick testa nu får de prova under nästa vecka. Vi har också en temaavslutning att se fram emot i veckan då vi ska arbeta tillsammans med förskoleklassen.

I matematiken har vi arbetat med geometri och begrepp för att beskriva geometriska objekt. På våra svensklektioner har vi skrivit instruktioner för skattjakt där eleverna gått på skattjakt utifrån instruktioner som en kamrat skrivit. Vi har också genomfört ett nationellt prov i svenska där eleverna skrivit berättande texter.


Vecka 16:
Måndag       Ny läsläxa delas ut. Lästräning av kapitel 23.
Tisdag          Läxa i läxboken, ingen matematik denna vecka då den ersätts av en teknikläxa.
Onsdag        Idrott

//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar