Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 27 april 2018

1B vecka 17

Hejsan!

Den här veckan har vi hunnit med mycket kul!

I onsdags var vi inne i Norrköping för att gå på teatern "Nasse hittar en stol".  Efter det åt vi lunch i folkparken och lekte av oss i lekparken tills det var dags att åka bussen hem. En mycket rolig dag för både barn och vuxna!

Idag har vi haft vår miljödag och både skolgården och vår innemiljö fick en ordentlig städning!

Vi har arbetat med bokstaven Pp och lärt oss att skriva en återberättande text. Vi har även tränat på att skriva meningar med hjälp av ordbilderna "min", "din" och "sin".

I matematiken har vi fortsatt med talen 11-19 och tränat på ental och tiotal. Vi har även hunnit med att programmera på I-pads.

Till nästa vecka har vi en ny ledtråd: "kattdjur med tofsar".


Barnen har idag fått med sig den nya läsläxan hem eftersom vi är lediga från skola på måndag och tisdag. Denna läsa är till fredag 4/5.

Trevlig helg och ha en fin valborg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar