Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 13 april 2018

1B v.15

Hej på er!

Den här veckan har vi startat upp vårat tekniktema som handlar om hävstångsprincipen, balans och tyngdpunkt. Vi började veckan med att gå på en teater i samlingssalen! En rolig start efter lovet. Vi har tillsammans undersökt hävstångsprincipen genom experiment tillsammans med de andra ettorna och genom verktyg hemifrån! Tekniktemat  kommer vi ha under hela nästa vecka också.

I svenska har vi arbetat med bokstaven Yy samt arbetat med ett häfte om meningar. Hur bygger vi en mening och vad bör vara med?

Engelskan har bjudit på fler kroppsdelar och nästa vecka börjar vi med att lära oss allt om kläder på engelska!

Matematiken den här veckan har bestått av att befästa lilla additions och subtraktionstabellerna. Vi har tränat och med hjälp av olika tabeller har vi sett hur duktiga vi blir av att träna mycket!
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar