Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 20 april 2018

1B v. 16

Hejsan!

Den här veckan har vi haft mycket roliga saker att prova på!

Vi har i svenskan arbetat med bokstaven Dd som vi listade ut genom att tillsammans klura under ett musikquiz. Vi har även fortsatt arbetet med att skriva meningar.

I matematiken har vi fortsatt med att automatisera lilla additions och subtraktionstabellen men vi har också börjat så smått med talen 10-20.

I engelskan har vi nu börjat arbeta med clothes. Vi såg på en film som handlade om kläder på engelska och sedan hängde vi upp ord och bilder på en tvättlina i klassrummet

Största fokuset under veckan har varit vårt tekniktema som är inne på sista dagen idag. Vi har den här veckan jobbat med balans, jämvikt och tyngdpunkt. Vi har provat på att balansera med hjälp utav kuber och andra föremål och vi har skapat jämnvikt med hjälp av sugrör, gem och pappersbitar. Idag hade vi avslutning på tekniktemat och vi fick då besök av en fladdermus, en drake och en ballerina. De höll en föreställning för oss och visade oss hur jämnvikt kan se ut. Vi fick också se hur mycket kraft vi får om vi använder en hävstång- vi kunde då få upp hela draken i luften! Ballerinan hade svårt för att hitta balansen för att kunna gå på lina- barnen fick hjälpa till och till sist gick det lättare för ballerinan att ta sig över linan!

På onsdag bär det av till Norrköping för att se på teater. Bussen anländer kl 13:33 i åby centrum. Vi samlar barnen utanför lilla Åbymo innan de får gå hem. 

Ha en fin helg i det varma vädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar