Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 27 april 2018

1A vecka 17

Hej på er!


Nu är denna skolvecka slut och det är dags att sammanfatta det vi gjort.
I tisdags var vi ju inne i Norrköping och tittade på föreställningen "Nasse hittar en stol". Efter det gick vi till Folkparken och åt matsäck och lekte för fullt. Det blev till en riktigt härlig dag för både barn och vuxna. Dagen efter fick vi sedan träna oss på att skriva en återberättande text om det vi upplevt. Denna text har ju också era barn fått med sig hem i sina läsläxor och tanken med det var att de skulle få läsa dem för er hemma och på så sätt få berätta om sin dag i Norrköping.
I svenskan har vi också arbetat med bokstaven Pp.
I matten har vi tränat mycket på talen mellan 10 och 20 och tränat oss på vad siffrorna i ett tal egentligen betyder. Vi har då också pratat om begreppen positionssystem, tiotal och ental.


På engelskan har vi fortsatt vårt arbete om olika klädesplagg och bl a hängt upp kläder på en tvättlina och lekt en mycket uppskattad lek som barnen döpte till detektivleken. Fråga dem gärna vad den innebär. Vi har också inlett ett nytt tema och denna gång är det religion. Vi har pratat mycket om vad religion innebär och om att man får tycka och tro vad man vill och om man vill, men också kommit in på bibliska berättelser som egentligen är huvudmålet med detta tema.
Veckan avslutades idag med en städdag då vi städat skolgården och klassrummet. Nu har vi så fint så och är laddade för helg.
Ha en riktigt skön Valborg!

Hälsningar alla vi i 1A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar