Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 20 april 2018

1A vecka 16

Vilken vecka vi haft! En massa roliga saker har vi fått uppleva och när vi idag summerat vår vecka har vi också konstaterat att vi även lärt oss väldigt mycket.


I svenskan har vi arbetat med bokstaven Dd och jämfört och gjort olika övningar där vi tränat på att inte blanda ihop b och d. Klurigt!
I matten har vi fortsatt att träna på att befästa lilla additions- och subtraktionstabellerna. Här börjar nu alla känna att de lärt sig en hel del, men än har många lite kvar innan talen sitter helt säkert. Vi fortsätter att kämpa på.
På engelskan har vi börjat träna på vad olika klädesplagg heter. Vi tittade bl a på en film och lekte lekar för att träna.
Det största fokuset denna vecka har ändå varit på vårt tekniktema. Vi har i skogen fått träna på hävstångsprincipen och fått en förståelse för hur den fungerar. Vi har arbetat tillsammans med förskoleklass och då tränat oss på att balansera och hittat tyngdpunkten och idag har vi tillsammans med åk 2 avslutat vårt tema genom att vi fått se en liten cirkusföreställning och gått en tipspromenad. Dagen avslutades sedan med att vi fått visa vad vi lärt oss genom att beskriva vad vi sett på en film och vad vi såg på en bild. Här märks det att det är i slutet av åk 1 och att alla verkligen har blivit jätteduktiga på att skriva och förklara. Kul! Här kommer lite bilder från vår teknikvecka, men först en påminnelse om att skicka med en namnad matlåda med lock på måndag och sedan en vattenflaska och bestick på tisdag. Ha nu en riktigt skön helg!


Hälsningar vi i 1A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar