Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 13 april 2018

1A vecka 15

Vi har haft en riktigt härlig vecka full av teknik, men även en del annat förstås.
I måndags, första dagen efter lovet, drog tekniktemat igång med en gemensam upptakt tillsammans med förskoleklass. Vi bjöds på en teater där vi leddes in på vad temat skulle handla om. Efter det har vi arbetat både i klassrummet och tillsammans med de andra 1:orna för att förstå vad som menas med hävstångsprincipen, tyngdpunkt och balans. Nästa vecka fortsätter vi på samma tema. Dit längtar vi redan.


Här är våra egna verktyg som alla bygger på hävstångsprincipen

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Yy, men också hunnit arbeta en hel del med att skriva meningar och att läsa och träna oss på att återberätta det vi läst. I matten har vi tränat mycket på att befästa additions- och subtraktionstalen 0-10. Vi har verkligen fått se att träning ger resultat genom att vi varje dag har gjort ett litet test på tid och på så sätt fått jämföra våra resultat dag för dag för att kunna se förbättringen. Spännande och kul!
På engelskan har vi avslutat vårt arbete med att lära oss olika kroppsdelar. Nästa vecka kör vi igång med olika ord för kläder.
Idag har vi lärt oss lite mer om vårblommorna tussilago, vitsippa och blåsippa. Förutom att studera hur de ser ut, har vi också läst fakta om dem och tillverkat egna och på så vis börjat göra ett vårfönster i vårt kapprum.
Med detta tar vi nu helg och kanske till och med har turen att få se dessa vårblommor på riktigt.


Hälsningar vi i 1A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar