Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 4 mars 2018

Vecka 9 i 1C


Hej, där hemma!

Nu är vi i full gång igen efter sportlovet! Några har varit sjuka även denna vecka, hoppas att ni kryar på er! Nu håller vi tummarna för att det värsta är över och att mars låter oss få vara friska.

I skolan har vi jobbat med begreppet symmetri i matten samt fortsatt vårt arbete med olika räknestrategier, som minska/öka med 1, minska/öka med 2, tiokamrater, dubbelt och hälften.

I svenskan har vi jobbat med den utmärkta, underbara bokstaven Uu. Vi har också renskrivit våra gosedjurstexter på paddorna, som vi skrev för hand innan lovet.

I engelskan fortsatte vi repetera vanliga aktivitetsord och spelade sedan bingo igen, som ju var så populärt sist.

Tema vatten är nu avslutat och det sista vi gjorde var att lära oss om olika fiskar som finns i våra svenska vatten. Nästa vecka startar ett nytt tema om vårt samhälle och olika samhällsfunktioner.

Veckans GOTD ”Tävling med en andra chans”, handlade så klart om Mello! Nästa veckas ledtråd lyder ”22 oktober 1922 i Åby”. Hm, lite klurigt…

I veckan har vi också varit på en konsert i Samlingssalen som Kulturskolans lärare och elever höll i. Riktigt kul att lyssna på! Kanske var några på Öppet hus på kvällen och provade på att spela ett instrument?

Hoppas ni haft en fin helg!
/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar