Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 25 mars 2018

Vecka 12 i 1C


Hej hemma!

Hoppas ni haft en bra helg! Det blev en kort vecka i skolan. Vi inledde den med att rocka sockorna i onsdags och prata om olikheter. Vi kom fram till att det vore ganska tråkigt om alla vore lika och att alla är bra som de är.
På grund av den korta veckan började vi inte med någon ny bokstav i svenskan. Istället arbetade vi med ändelser av ord, som t.ex. –ar och –er i badar och leker. I matten fortsatte vi arbetet med tiotal och att se sambandet mellan ental och tiotal vid addition och subtraktion (ex. 3+3 och 30+30). Vi skrev också egna textuppgifter utifrån en bild och hälften av oss hann även renskriva dem på iPad.
I So:n lyssnade vi på Sagan om det röda äpplet och gjorde en lista med de yrken som förekommer i sagan. Vi pratade också om äpplets väg och vilka yrken ett äpple kan stöta på från jord till bord.

I engelskan började vi ett nytt arbetsområde om kroppen. Vi såg en film om olika kroppsdelar och placerade sedan ut dem på vårt Poppy-troll.

Vi ses imorgon!
/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar