Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 18 mars 2018

Vecka 11 i 1C


Hej på er! Hoppas ni haft en skön helg och tankat energi i den härliga vårsolen.

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Gg i svenskan. Lilla g är den första bokstaven vi jobbat med som delvis skrivs under raden. Den hänger ner i källaren, som vi säger!

I matten har vi börjat med ett nytt område om tiogrupper och tiotal. Vi har fortsätt repetera strategierna och gjorde bland annat en sorteringsövning, som gick ut på lägga ett tal vid rätt strategi (se bilden). Det var kul men lite klurigt, då vissa tal kunde passa in på mer än ett ställe.


I SO:n har vi pratat om vad ett yrke är och vad det finns för olika yrken i vårt närområde. På ASL-lektionen skrev eleverna en lista med yrken på iPad. Vi har också tittat på Evas superkoll om Polisen och SOS Alarm och gjort egna kort med viktiga telefonnummer.


I torsdags gjorde vi ett studiebesök på Coop Konsum. Vi fick både gå en runda i butiken och gå in på lagret för att se hur det går till där. Det var spännande!


Nu väntar två studiedagar och på tisdag är även fritidshemmet stängt, sedan ses vi på onsdag i skolan igen!

Ha det fint!
/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar