Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 11 mars 2018

Vecka 10 i 1C


Hej på er!

Den här veckan har vi fokuserat på att ”komma ikapp”, då många varit sjuka den senaste månaden. I svenskan jobbade vi därför inte med någon ny bokstav, utan la krutet på att bli helt färdiga med de bokstäver som vi hittills jobbat med och andra vilande uppgifter. På vår ASL-lektion gick vi igenom ordbilden ”de” och eleverna fick sedan skriva meningar med ordet de i.

I matten har vi fortsatt vårt arbete med olika räknestrategier. Höjdpunkten på veckan var dock programmeringen! Eleverna fick i uppgift att programmera en mänsklig robot, det vill säga en kompis, genom att ge instruktioner i form av pilar (rakt fram, sväng vänster, sväng höger osv.). Kompisen skulle sedan följa instruktionerna på en spelplan och komma fram till ett bestämt mål (en geometrisk form). Eleverna tyckte att det var riktigt kul, speciellt när det gick fel och ”roboten” hamnade utanför spelplanen eller i en vägg. :) Då gällde det att tänka om!Den här veckan har vi också börjat ett nytt SO-tema om vårt samhälle och olika samhällsfunktioner. Vi inledde temat med att prata om vad ett samhälle är och vad som behövs i ett samhälle för att det ska fungera. Vi utforskade häftiga Google Earth och jämförde Norrköping och Åby. Sedan tittade vi närmare på vart vi bor någonstans. Det var riktigt kul att se sitt eget hus uppifrån!

På grund av lite ändringar i schemat, besökte vi Åby bibliotek redan i fredags (som ju är en samhällsfunktion) och lånade böcker till klassrummet. Bibliotekarien Sara höll i ett bokprat och gav oss spännande och bra boktips.


Veckans GOTD - 22 oktober 1922 - handlade om idrottsföreningen Åby IF, som startade då. Ledtråden till nästa vecka är ”Block på block”.

I engelskan tränade vi på att säga ”I can” och ”I can’t” och de aktiviteter vi kan/inte kan.

Hoppas att ni haft en skön helg!
/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar