Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

måndag 12 mars 2018

Föräldrabrev år 2

Föräldrabrev 

Efter en härlig utflykt till Ättetorp kom vi tillbaka med blöta och glada barn. Det var ett mysigt snöväder då vi, p.g.a att det var plusgrader, kunde göra lite snögubbar också. Barnen åkte glatt i backarna och sedan åt vi korv med bröd. Några barn utforskade skogspartierna och hittade flera djurspår i snön. Det var väldigt intressant att fundera kring vilka djur som kunde ha gått där. Kanske ett rådjur?  En hare?

Studiedagar


På måndag och tisdag 19-20/3 har skolan stängt för studiedagar. På tisdagen har även fritids stängt. 

Livet förr och nu

Vi kommer att åka och besöka Oscarsskolan inne i Norrköping när vi arbetar med området "Livet förr och nu". Den dagen ditt barn ska åka behöver ni vara i skolan kl: 8.00 eftersom vi ska åka en tidig buss. Den dag ditt barn ska åka är:
2A 29/3
2B 27/3
2C 22/3

Här nedan är lite bilder från dagens utflykt.
Hälsningar, Helene, Sandra och Sandra


 


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar