Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 16 mars 2018

5B vecka 11Hej!
Den här veckan har vi jobbat med karolinska tiden i SO och i NO har vi haft prov om kroppen, tänder, skelettet, muskler och blod. I svenskan har vi jobbat mycket med argumenterande texter och insändare. På idrotten har vi kört lekar med mycket spring. På träslöjden bygger vi egna lådor och på syslöjden gör vi juttar och kuddar. På matten har vi varit med i en tävling med mycket svåra problemlösningar. På bilden gör vi bilder med fiskar och hav. Den här veckan har vi inte haft så god mat. På EV har vi fått jobba med de vi inte är klara med.


HA EN FORTSATT BRA VECKA ÖNSKAR TUVA O MANDY!


Nästa vecka kommer eleverna att få ett arbete i NO som handlar om att förbereda och muntligt redovisa om blodet. Här får eleverna ytterligare en chans att visa vad de kan.
Vecka 13 kommer vi att börja med ett nytt kapitel i NO som handlar om våra sinnen. Eleverna kommer att få små avstämningar under temat.


På onsdag kommer vi att gå till biblioteket. Där kommer vi få tips om böcker de kan läsa.


V. 12
Måndag: studiedag
Tisdag:  studiedag
Onsdag: idrott, Biblioteket
Torsdag:
Fredag: idrott, en-läxa
V. 13
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:idrott
Torsdag:
Fredag:idrott, en läxa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar