Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 mars 2018

5B Vecka 10

Hej! Den här veckan har vi börjat med kapitel 8 i matten. Nu har alla gjort matteprovet. Vi har även jobbat med kroppen, tänder och att åldras. Vi fick även se bilder på hur olika utvecklades från embryo till färdigt djur. Nästa vecka på torsdag ska vi ha förhör på det vi har jobbat med. Vi har fått med oss våra NO böcker för att kunna träna hemma. Men dom är det viktigt att vi får med oss tillbaka till skolan igen på måndag. 
På SO:n har vi jobbat med stormaktstiden. Vi har bl.a. läst om drottning Kristina, Gustav II Adolf och Axel Oxenstierna. 
På svenskan har vi utforskat de nordiska språken. Det har varit kul att läsa om våra grannländers språk. Vi tyckte att norska var lättast att förstå, men det svåraste språket att förstå var isländska och finska. 
Den här veckan har vi inte haft några engelska glosor. Vi har istället haft en skrivuppgift som ska lämnas in nästa vecka på tisdag. På den skrivuppgiften skulle vi skriva minst en ensidig text på engelska som skulle handla om oss själva. Det har varit lite svårt men ändå en rolig utmaning eftersom att vi får använda hela vårat engelska ordförråd. 
Idrotten den här veckan har varit rolig, vi har fått springa runt en hinderbana. På textilslöjden har vi fortsatt med juttar och våra kuddar med applikation på, Dom blir jätte fina.   
/ Hilda Colldin & Klara Spångtorp :)

Klassen ska delta i en kängurutävling i matte som börjar på torsdag.
NO-test, se separat inlägg.


V,11
Måndag:
Tisdag:
Onsdag: idrott, multiplikationstest
Torsdag: NO-förhör
Fredag: idrottV.12
Måndag:
Tisdag:
Onsdag: idrott
Torsdag:
Fredag:idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar