Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 2 mars 2018

5A Vecka 9

Hej!
Den här veckan har vi haft ett stort matteprov.Fast det var inte så svårt som vi trodde(:
Vi har skrivit en faktatext om ett land i Norden. Det var roligt men ändå lite jobbigt för att man var tvungen att leta all fakta i böckerna.På idrotten lärde vi oss mycket om fotboll för Åby IF kom och hälsade på oss och lärde oss några fotbollstricks.Vi har också börjat med ett nytt kapitel i matten.
Vi har börjat med historia och slutat med geografi.

KRAM från Adam och Natalia


Vecka 10
må 5/3:
ti 6/3: Engelska ord och text. Kunna återberätta text muntligt.
on 7/3:
to 8/3: idrott
fr 9/3: idrott

Gulli var hos oss igår och informerade om majblommor. Det var många i klassen som ville vara med och sälja och hjälpa barn i Sverige som inte har det så bra. Man tjänar även 10% enskilt samt 10% till klasskassan. Alla som ville fick med sig lapp hem igår som ska lämnas tillbaka senast tisdag. Gulli hjälper oss med allt som rör detta!

Trevlig helg!
// Anna-Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar