Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 2 mars 2018

3B vecka 9

Hej!

Nu är vi igång igen efter lovet. Det blev en mycket kall vecka och eleverna behöver verkligen varma kläder att ta på sig på rasterna!

Denna vecka har vi hunnit med att träffa de elever som tillsammans ska bli Åbymoskolans fyror nästa läsår två gånger. I tisdags sågs vi när vi lyssnade till Kulturskolans konsert tillsammans och idag fredags träffades vi och spelade spel på förmiddagen. Det blev många glada skratt i våra klassrum under den tiden! Kul!

När det gäller skolarbetet har vi arbetat vidare med stenåldern och främst tittat på hur människorna bodde då och hur deras liv kunde se ut. Vi har även börjat bekanta oss lite med bronsåldern. På våra lektioner i matematik har vi bland annat arbetat med tal i bråkform och räknat division och multiplikation med större tal. I svenskan har vi avslutat våra berättelser och även skrivit och ritat kring en fantasiplanet. Grej of the day handlade i veckan om Vasaloppet. Kanske någon som ska titta på starten på söndag?

Nästa vecka kommer vi treor att få besök av författaren och illustratören Pia Niemi. Hon kommer att berätta för oss hur det går till att göra en bok. Därefter kommer hon att arbeta tillsammans med oss under veckan så att vi får skriva berättelser och rita passande bilder. Dessa ska vi sedan sätta tillsammans till en gemensam klassbok, spännande!

Med anledning av författarbesöket kommer vi att ändra en del i schemat under veckan. Vi kommer t ex inte att arbeta med GotD utan fokusera mest på skrivandet, illustrerandet och lite matematik.

Vecka 10:
Måndag       Läsläxan redovisas och läxboken lämnas in.

Tisdag          Ny läsläxa delas ut, nu är det kapitel 19 som ska lästränas. Läxa delas ut. Läxan är denna vecka att göra sidorna 42-43 i arbetsboken.

Onsdag        Idrott. OBS! Alla elever i 3B har idrott kl 10.10 eftersom Pia jobbar tillsammans med oss på morgonen.

Vi vill redan nu informera om att vi kommer att ha en vinteridrottsdag måndagen den 12 mars. Vi hoppas att snön ligger kvar till dess så att vi kan åka pulka tillsammans. Mer information kommer inom kort!

Hoppas alla får en trevlig helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar